Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Документарецот „Македонскиот Дон Кихот” дел од фестивалот „Балкан трафик” в...


Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои ...


На Деновите на македонската книга што се одржаа во Московскиот дом на националностите во рамки на...


„Кидлинг“ – првиот стартап за персонализирани книги во нашата земја веќе над ед...


Во Изложбениот салон – Империјал 1, денеска во 16 часот ќе биде отворена изложба на слики н...


Книгата COMPENDIUM PHILOSOPHIAE од д-р Бошко Караџов, неодамна излезе од печат, во издание на изд...


Шпанскиот поет Хусто Хорхе Падрон, лауреат на Струшките вечери на поезијата во 1990 година почина...


Издавачката куќа „Арс Ламина“ ја објави книгата „Што ако…?“ од Мет...


Концертот насловен „Камерна приказна“ ќе се одржи вечерва во 19 часот во во Филхармон...


Заврши снимањето во РСМ на долгометражниот дебитантски игран филм "Празникот на хризантемите" ("C...