Филмови

Ноќ на Менхетен

Приказна за новинарот Портеру Рену, кој се прослави со решавање на едно злосторство. Неговите написи се многу популарни, бидејќи ги слуша луѓе кои сакаат да ...

Исмаел

Исмаел Чоу, десетгодишно момче се качува на воз за Барселона. Тој избегал од дома за да го пронајде татко му Феликс Амброс, кого никогаш не го запознал. Единствената ...

Без излез

Хуан де Лос Сантос, е поранешен таен полицаец од Парагвај, кој е подготвен да го сруши најголемиот картел за наркотици во Латинска Америка, ни ќе изгуби сè; ...

Мерење на светот

Германија во почетокот на 19 век. "Die Vermessung der Welt" ги следи двата брилијантни и ексцентрични научници Александар фон Хумболт и Карл Фридрих Гаус на нивните животински ...

Девојчето со сите дарби

Дејството се случува во иднина, кога човештвото е погодено од габична инфекција. Инфицираните брзо ги губат менталните способности и ги нарекуваат „гладни", ...

Сега или никогаш

Шпанска традиционална венчавка каде што ништо не оди како што треба. Најсреќниот ден ќе се претвори во комедија на згоди и незгоди. Од младенците, до гостите, сите ...

Баталјон

Русија, 1917, Првата светска војна. Таа е првата жена војник во баталјонот на смртта, формиран како дел од лошо замислената пропагандна подготовка на руската ...

Шпанска афера 2

Повторно проблеми во врската на Амаја и Рафе. Родителите на Ама се вознемирени, кога дознаваат дека нивната ќерка се вљубила повторно, откако раскинала со ...

Шпанска афера

Рафаел, од Севиља, никогаш не ја напуштил Андалузија, но решава да замине заради љубовта кон Амаиа, девојка од Баскија, која се разликува од сите дотогшни жени кои ...

Различни светови

Во денешна Грција, додека социоекономските превирања ја уништуваат Јужна Европа, се одвиваат три различни приказни, и секоја претставува приказна на една ...