Филмови

Гоген: Патување на Тахити

Не можејќи да ја издржи задушувачката атмосфера во Париз, славниот француски сликар Пол Гоген заминува во потрага по инспирација. Зад себе ги остави сопругата и ...

Три венчавки се премногу

Има ли полошо од тоа да бидеш повикан на свадба кај бившиот? Има, доколку си повикан на три свадби истовремено и на сите три да бидеш примерен статист, без да се ...

Тајни на војната

Пријателството на двете деца 12-годишните Тур и Ламберт има нов предизвик. Тоа е еврејското девојче Марта која се крие од Германците и му верува на Тур, бидејќи ...

Тело

Истрагата за мистериозното убиство го води инспекторот Жем Пен во мртовечница, каде открива дека телото на жената, жртва на Мајк Вилаверде, исчезнало од ...

Зои и Макс

Зое, 13-годишно девојче е посвоено дете. Таа верува дека конечно го пронашла домот што го барала, но работите наскоро почнуваат да се комплицираат. Таа е сведок на ...

Единица 7

Eкипа од четири прикриени полицајци е обвинета за расчистување на улиците на Севилја од дрога и проституција. Формирани се да служат и  да штитат, но може ли да ...

Саканите сестри

Аристократските сестри Шарлот и Каролин се вљубуваат во контроверзниот млад писател Фридрих Шилер. Отфрлајќи ги конвенциите од своето време, сестрите решаваат да ...

Се бараат херои

Смешна и френетична комедија за најлошата организирана тајна служба. Постои посебна тајна служба за чие постоење никој не знае, составена од најдобрите меѓу ...

Аферата Кејт Мекол

Кејт Меклин е врвен адвокат, но поради алкохолизам и караница со судијата, мора да оди на рехабилитација и да работи во непозната адвокатска канцеларија. Покрај ...

Девојката во книгата

Елис Харви има 28 години и работи како помошник на уредник во издавачка куќа со амбиција да стане писателка. Работи на повторно издавање на книгата „Очи кои оди". ...