Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

25 МИНУТИ


Сојузот на синдикати на Македонија денеска ќе го одбележи Меѓународниот ден на трудот со синдикален протест барајќи усогласување на останатите плати со порастот на минималната плата.

Синдикатот бара линеарно зголемување од 2.806 денари на сите плати во државата, почнувајќи од општиот работник до претседателот на државата.

Анонимно сведоштво на текстилна работничка за условите под кои работела и третманот на сопственикот кон неа и кон работничките во емисијата „25 минути“.

Во емисијата меѓу другите гости говори и економистот Бранимир Јовановиќ од Виена за големите права на работниците во Австрија, но важно е да се апострофира за своите права работниците сами се избориле.


Штрајкови и протести на администрацијата за поголеми плати. Власта никако да собере храброст да направи сериозен рез, да ја намали неефикасната и партизирана администрација. За емисијата 25 минути вицепремиерот Фатмир Битиќи, вели дека тоа одамна е планот и ќе мора да се реализира.


Младите сакаат да си одат од државата огромен процент 58 отсто, според последното истражуваење на Институтот Вестминстер. Лидерот на средношколците Лука Павичевиќ за емисијата 25 минути образложува зошто дефинитивно заминува од Македонија.


Политичарите бараат од граѓаните да штедат во време на криза, но тие самите не се откажуваат од привилегиите кои самите си ги доделуваат - зошто не можат да се откажат од службените коли барем кога одат и се враќаат од работа?


Емисијата „25 минути“ ја анализира окупацијата на  руската пропаганда – и се бараат канали- како да се дојде до вистината.