Рангирање на „Блумберг“: Македонија на 99то место според примени вакцини, на 100 лица – 0,07 дози
Foto

Рангирање на „Блумберг“: Македонија на 99то место според примени вакцини, на 100 лица – 0,07 дози

Македонија потона на листата рангирани земји според примена вакцина. Се наоѓаме на 99то место од вкупно 108 анализирани земји.

Процентот на вакцинирани по глава на жител во Македонија е 0,07 дози на 100 луѓе, што е подобро од некои земји како Јужна Кореја, Јапонија, Иран и Украина, кои имаат повеќе вакцини, но имунизацијата е помалку застапена.

На врвот од табелата по број на администрирани вакцини се сад со 76,9 милиони и дневно вакцинирање на 1,8 милиони жители. Следуваат Кина, Британија, Индија, Турција, Бразил и Израел.

0 Коментари

Остави коментари