ОИ: Табела на освоени медали - Кина изби во водство со 19 златни одличја
Foto

ОИ: Табела на освоени медали - Кина изби во водство со 19 златни одличја

Досега на Олимписките игри во Токио се поделени 133 од вкупно 339 комплети медали, а Кина од домаќинот Јапонија го презеде лидерското место според освоени златни одличја. 

 

Табела на медали 

                                                           З     С     Б    Вк 

 

    Кина                                               19   10    11    40 

    Јапонија                                        17     4      7    28 

    САД                                               14    16    11   41 

    Русија                                            10   14     10   34 

    Австралија                                     9    2       11   22 

    Велика Британија                         6     9       9    24 

    Јужна Кореја                                 5      4      6    15 

    Холандија                                     3      7       5    15 

    Франција                                       3      5      5    13 

    Германија                                      3     4      9     16

0 Коментари

Остави коментари