Формирани се групите за Главната рунда на Европското ракометно првенство во Унгарија и Словачка
Foto

Формирани се групите за Главната рунда на Европското ракометно првенство во Унгарија и Словачка

На 15. Европско првенство во ракомет заврши прелиминираната рунда и од шесте групи двете првопласирани селекции одат во Главната рунда. Формирани се нови две групи со по шест репрезентации, при тоа првопласираните од претходната фаза си пренесуваат по два бода.

Изглед на групите:

Група 1:

1. Данска 2 бода

2. Франција 2

3. Исланд 2

4. Холандија 0

5. Хрватска 0

6. Црна Гора 0

Група 2:

1. Германија 2 бода

2. Шпанија 2

3. Русија 2

4. Норвешка 0

5. Шведска 0

6. Полска 0.

На Европското првенство кое се одржува во Унгарија и Словачка учествуваше и македонската репрезентација, но не успеа да ја помина првата рунда и на крајот со три порази заврши на 22. место.

0 Коментари

Остави коментари