ЕвропаТ

21-от век донесе глобална закана за војна со природата. Климатските промени ни тропнаа на врата.

Светските лидери реагираат, Oбединетите Нации алармираат. Дали природата го слушна гласот на тинејџерката Грета Тунберг?

Европската Унија отвори нова книга, а на белиот лист испиша нов зелен договор за спас на планетата земја. Време е за нови навики. Македонија повторно заостанува со светските трендови.

Зошто во земјата неплански се гради и што е поважно од здравјето на граѓаните? Дали Македонија ќе ги отфрли старите лоши навики и ќе се придвижи напред кон европскиот зелен воз или само ќе остане да сонува зелено?