Телевизија 24

Економија

Најнови вести


Управувањето со БЕГ и Топлана Скопје Север од петок ќе се најде во рацете на ЕСМ, се до крајот на грејната сезона. Ова доаѓа по владината одлука со цел да се реши проблемот со парното затоплување во главниот град, а с...

Свет

Најнови вести


Угостителските објекти во Грција уште една седмица ќе работат со ограничено работно време до полноќ, без музика и само со седнати гости, спортските натпревари и понатаму ќе бидат со публика до десет отсто од капацитет...

Ви го претставуваме нашиот 24h тим! Прочитајте повеќе информации за нас!

За Нас

Култура

Најнови вести


НУ Драмски театар – Скопје од 20 јануари 2022 година, со претставата „Диши“ од Дилан Мекмилан во режија на Димче Николовски, ја започнува новата сезона на претстави за оваа година.

– До...

Слобода на медиуми

Најнови вести


Од тв Алфа велат дека станува збор за редовна реорганизација во фирмата.

Според нив заминувањето на 6 те работници е согласно ситематизацијата, со адекватна програма за исплата на сите потребни отпремнини согл...


Македонско бугарските релации влегуваат во нова фаза на градење доверба - дали тоа ќе придонесе Софија да ја крене рампата за Скопје на патот кон ЕУ. Петков ќе ја има ли смелоста на Борисов да го признае македонскиот ...


Во окупирана Франција; Лебрак води војна меѓу две ривалски банди, но девојката која му се допаѓа, која е Еврејка, е во опасност да биде откриена од локалните нацистички симпатизери. Лебрац и селото сега мора да одгово...


Животот на Екатерина Втора е една неверојатна сага, чија живописна биографија содржи многу интересни детали.

Екатерина Втора е ќерка на осиромашен пруски кнез, која се мажи за идниот руски цар, Петар Трети, но...