Емисии

07.02.2018 - 00:34
Броејќи ги деновите до крајот на агонијата во македонските затвори... Телевизија 24 зад ѕидините на пеколот... Пренатрупаност, дрога, насилство, смрт... Отворено со затвореници, директори, борци за човекови права, со затворските чувари... Во 24 Отворено гости се Јовица Стојановиќ, директор на управа за санкции, Уранија Пировска, Хелсинишки комитет за човекови права, Антонио Стојчевски, претседател на синдикат на затворска полиција Лидија Лазова, осудена во Калдрма
06.02.2018 - 21:14
Од вечерва на тв 24 почнува новиот истражувачки серијал - емисии – под име „Проверено“. Тим на млади, но искусни новинари ќе истражува и анализира теми од секојдневниот живот, со посебен акцент на движењето на парите, скриените компании по даночните раеви, шверцот со луѓе и оружје, криминалот од секаков вид.
06.02.2018 - 18:25
Тема: Хан и Могерини: Европската Унија нема да прифати нова земја членка која не ги решила билатералните проблеми
06.02.2018 - 18:19
Тема: Ердоган: Турција ја поддржува Македонија за името
06.02.2018 - 16:06
Тема: Бронхопневмонија Гостин: д-р Марјан Балоски-ссци. пулмолог алерголог
06.02.2018 - 12:56
Гостинка: Маја Крстеска - лиценциран инструктор по Аериал јога и слинг
06.02.2018 - 12:50
Гостинка: Др. Радмила Ристовска - специјалист по медицина на труд и семејна медицина
06.02.2018 - 12:40
Гостин: Проф. Др. Ванчо Поп - Петровски - специјалист по спортска медицина и спортска исхрана
06.02.2018 - 02:16
Некаде превработеност, некаде недостиг на кадар. Aдминистративна хаотичност во државниот апарат. -Се прават анализи - и на работните места, но и на бројот на вработени. -Како се филтрираат новите вработувања, што пишува во нацрт стратегијата за реформа на јавната администрација? - Дали поради неажурноста на раководителите ќе страдаат и вработените, да останат без плата. Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски и поранешната министерка за информатичко општество, Марта Арсовска Томовска и универзитетските професори Борче Давитковски и Леонид Наков.
05.02.2018 - 23:13
Втор дел од животната приказна на Стипе Месиќ за сето она што остана неодговорено во првиот дел... Како размислува за нашите внатрешни работи...И нормално, за актерската кариера... Патот до успехот, втор дел со Стипе Месиќ
05.02.2018 - 18:21
Тема: Зголемено полициско присуство на улиците и враќање на маалските полицајци во сите општини
05.02.2018 - 16:51
Тема: Посилен имунитет кај деца Гости: Гостин: доц. д-р Аспазија Софијанова-спец. педијатар и м-р фарм. Цветанка Трпеноска-компанија PharmaS.