Емисии

09.11.2017 - 14:32
Гостин: Дарко Каевски - Директор на Агенција за млади и спорт
09.11.2017 - 14:30
Гостинка: Благица Петрова - Социјален претприемач на „нега“ и Ѓулизара Зекировска
09.11.2017 - 11:00
Гостин: Виктор Бојковски – Обучен пилот
09.11.2017 - 10:58
Гостинка: Мерима Кондов - Скопје - Смог аларм
09.11.2017 - 10:50
Гостин: Д-р Коле Мицевски - стоматолог
09.11.2017 - 02:04
Македонија се гуши во загаден воздух. Скопје живее под смог. Загадувањето на воздухот е причина за разболување на 30% од жителите на главниот град, а тоа е и причина за смрт на 20-30% од населението. Централната и локалната власт најавија мерки за намалување на загаденоста. Дебата со професорот Драган Ѓорѓев од Институтот за јавно здравје, Мирослав Богдановски, директор на Државниот инспекторат за животна средина и универзитетскиот професор Илија Ацевски.
08.11.2017 - 17:24
Тема: Грујевски осуден на една година и шест месеци затвор за „Тврдина 2“
08.11.2017 - 16:46
Тема: Хормонален дисбаланс Гостин: д-р Владимир Трајковски-спец. гинеколог акушер
08.11.2017 - 01:45
Влегува ли спорот со името во завршница или пак оптимистичките најави за конкретно поместување се и премногу оптимистички? Македонија покажува зголемен интерес, најави дека името е на агендата и од Грција, но со дополнителни барања и без најави за отстапување на нивната позиција. Колку Самиот на НАТО во јули е временската рамка до која може да се испорачаат конкретни резултати? Нова иницијатива од медијаторот Метју Нимиц, се очекува до крајот на месецот. Колку ќе биде пресудна таа средба? Aнализираат поранешните амбасадори Огнен Малески и Благој Зашов и поранешниот функционер во секторот за европски прашања, Перо Димшовски.
07.11.2017 - 17:16
Тема: Од каде Владата почна да се справува со загадувањето? Мерните единици покажуваат високо нино ма ПМ10 честички.
07.11.2017 - 17:11
Тема: Психомоторен развој кај децата. Гостин: Марија Стојкоска Василевска-психолог психотерапевт
07.11.2017 - 14:02
Гости: Лука Кортина - режисер и Наталија Теодосиева - актер