Емисии

14.11.2017 - 17:06
Тема: Пратениците не се откажуваат - со парите за патни трошоци и следната година ќе ги нервираат граѓаните.
14.11.2017 - 16:45
Тема: „Инфекции кај предучилишни деца“ Гостин: д-р Лидија Спасова-спец. педијатар.
14.11.2017 - 14:38
Гостин: Цвете Серафимоски - лице со дијабетес, поранешен Претседател на асоцијација за детски дијабетес на Македонија
14.11.2017 - 14:30
Гостин: Др. Радмила Ристовска - специјалист по медицина на труд и семејна медицина
14.11.2017 - 01:39
Пратениците во рака го имаат досега најгломазниот буџет од 3.44 милијарди евра. Трошењата во однос на годинава ќе се зголемат за околу 4 одсто, за близу 5 проценти треба да се зголемат приходите. Буџетот за догодина е прв со попис на сегашната влада. Што пишува во буџетскиот документ? Кој добива, а кој губи од финансискиот колач? Дали се понуди нов развоен концепт или имаме продолжение на досегашните политики на задолжувања и крпење на дупки. Вo, Тренд анализа гости се Лилјана Кузмановска од ВМРО-ДПМНЕ, Претседател на Комсијата за финансирање и буџет, Панчо Минов од ГРОМ, заменик во ресорната комија, Реџеил Исмаили од ДУИ и Јован Митревски од СДСМ, членови на комисијата
13.11.2017 - 20:43
Ја продолжуваме приказната со босанската ѕвезда Дино Мерлин... Разговор на едно поинакво ниво... Како гледа на времето зад себе и една интересена дефиниција за носталгијата... Кој рече дека крушата под круша паѓа...
13.11.2017 - 16:55
Тема: Дали ќе се дислоцира или урива „Воинот на коњ“? Алаѓозовски: „Скопје 2014“ е вирус кој треба да се изолира
13.11.2017 - 16:45
Тема: Последици од пушењето цигари Гости: д-р Марија Здравеска - ссци. пулмоалерголог и д-р Камелија Бушлетиќ - ссци. пулмоалерголог
13.11.2017 - 15:03
Гости: Александар Момироски и Павел Ѓорговски
13.11.2017 - 15:02
Гостин: Живко Динев - пејач
13.11.2017 - 14:54
Гостин: Др. Елена Амбаркова Виларова - трансфузиолог
13.11.2017 - 01:31
Каква реформа на безбедносните служби и треба на Македонија, ќе успее ли државата да создаде независен законски систем за следење на комуникациите? Ќе се оттргне ли полицијата од партиските влијанија и дали ќе стане вистински сервис за граѓаните? Гости: Горан Митевски, поранешен директор на УБК, Љубомир Ѓурчевски, поранешен началник на МВР, Восилсав Зафировски, поранешен шеф на внатрешната контрола во МВР.