12.12.2017 - 13:17
Мешовитиот комитет за сукцесија, составен од претставници на Македонија, Србија, Словенија, Хрватска и Босна и Херцеговина, утре ќе одржат состанок...
12.12.2017 - 12:55
Србија и Црна Гора отвораат нови поглавја од преговорите за членство во Европската унија. Црна Гора, која ги започна преговорите  во 2012 година...
12.12.2017 - 11:08
Република Македонија и Република Косово имаат позитивни и конструктивни билатерални односи и соработка на сите нивоа, без отворени прашања. Посета на...
12.12.2017 - 10:54
Поларни студови се регистрирани во турската област Анадолија, со температури до минус 26,3 Целзиусови степени. Во градот Ерзурум биле забележани...
09.12.2017 - 17:05
Заменик помошник државниот секретар на САД, Хојт Брајан Ји ги отфрли наводите на некои медиуми дека ќе биде нов американски амбасадор во Македонија....
09.12.2017 - 17:03
Постојат реални и позитивни очекувања во скоро време да се најде решение за отвореното прашања околу спорот со името доколку земјата  се откаже...
09.12.2017 - 14:47
Прашањето за името меѓу Македонија и Грција мораме да го решиме. Мора да се обединиме и да и помогнеме на Европската комисија да му помогне на...
09.12.2017 - 13:18
Еден од главните интереси на САД во Западен Балкан е да им се помогне на земјите од регионот да се интегрираат со останатиот дел од Европа и да...