21.11.2017 - 13:04
Вработените во метрото во Атина стапија во 24-часовен штрајк, со кој протестираат против плановите за приватизација на компанијата. Изминатите недели...
20.11.2017 - 11:21
Тело на исчезнат маж е пронајдено во близина на автобуската гаража во атинската општина Мандра, со што бројот на загинатите во поплавите што го...
20.11.2017 - 10:08
Сегашниот градоначалник на Приштина Шпенд Ахмети прогласи победа во вториот круг од локалните избори на Косово. Ахмети од движењето „Самоопределување...
19.11.2017 - 17:27
Во Косово денеска се спроведува вториот круг од локалните избори за градоначалници. Од вкупно 38 општини се гласа во 19, кои во првиот круг од...
17.11.2017 - 12:19
Цвета Карајанчева е новиот претседател на бугарскиот парламент. Таа беше избрана со 138 гласови „за“, три „против“ и 71 „воздржан“. Предлогот беше на...
17.11.2017 - 11:14
Владата на Црна Гора на Твитер соопшти дека јахтата којашто некогаш му припаѓала на Тито, „Јадранка“ ќе биде понудена на на јавно огласување, а...
17.11.2017 - 09:41
Битката со катастрофата во Грција продолжува и понатаму. Страшните слики кои ги прогонуваат луѓето со денови, ќе продолжат и во следните неколку дена...
16.11.2017 - 12:33
Турските сили за безбедност уапсија 60 поранешни полицајци, кои се обвинети за членство во фетулахистичката терористичка организација. Акцијата е...