Тесна битка за градоначалничката функција во Штип

Тесна битка за градоначалничката функција во Штип...Бочварски или Захариев, кој ќе ја води општината во следните четири години? Како приближува крајот на кампањата така се заострува реториката..Кандидатите со меѓусебни обвинувања и контраобвинувања... Двојно поевтини комуналии за изградба на куќи за млади брачни парови, бенефиции за пензионери , проекти за младите – какви ветувања се испорачани за Штип?  Телевизија 24 упати покана за дебата,  до кандидатите за градоначaлник  - Благој Бочварски од СДСМ и Илчо Захариев од ВМРО-ДПМНЕ.

See video

Емисии

14.03.2018 - 09:41
Гости: проф. д-р Александар Поповски и Трајче Черепналковски
14.03.2018 - 09:40
Гостин: Бобан Цаневски - пејач
13.03.2018 - 23:54
Од нивите во цела Македонија во студиото на 24 Отворено... Земјоделците спроти политичарите – дали субвенциите се доволни, има ли Македонија стратегија за раст во аграрот или ќе биде колонијална база за богатите држави... Многу ветувања, колку е реализирано – со земјоделците дебатираат, министерот Љупчо Николовски, првиот човек за аграр во ВМРО-ДПМНЕ, Миле Јакимовски, претседателот на Федерацијата на Фармери Васка Мојсовска, директорот на Платежната агенција Николче Бабовски
13.03.2018 - 23:45
Граѓаните два, а пратениците три дена викенд. Со закон тие треба во петок да се во нивните пратенички канцеларии во општините во кои се бирани. Проверено, провери, дали и за што работат овие канцеларии. За обичните смртници маќеа, за другите мајка за оние кои ги претставуваат законодавниот дом, законите едноставно не важат. Од кога е конституиран последниот парламент, овие канцеларии не работат. За нив патни трошоци, за другите извршители и давачки. Кои да ги натера пратениците да ги почитуваат законите, а кој да ги слушне граѓаните? Тема е пратеничкиот башибозук.