15.12.2016 - 08:59
Интернет компанијата „Јаху“ соопшти дека повеќе од една милијарда нејзини корисници биле жртви на хакерски напад извршен во 2013 година. Овој...
06.12.2016 - 10:14
Технолошките компании одлучија да преземат заедничка акција против терористичките пропаганди на Интернет, па така Фејсбук, Мајкрософт, Твитер и...
05.12.2016 - 10:05
Интерактивна работилница и хакатон за развивање мобилни апликации во полето на екологијата „ReFresh F5“ од денеска до 7 декември организира...
25.11.2016 - 11:46
Британската стартап компанија AirSelfie Holdings изработи џебен дрон AirSelfie за снимање на фотографии или видеозапис од воздух, којшто е тежок...
10.11.2016 - 12:40
Аномалиите во текот на бременоста влијаат врз подоцнежните образовни постигнувања на децата, се наведува во истражување на шведски научници објавено...
28.10.2016 - 15:10
Фармацевтската компанија Hoffmann - La Roche („Рош“) за стручната јавност го промовираше лекот со кој се постави нов стандард во вкупното преживување...
29.09.2016 - 13:30
На светскиот саем за автомобили во Париз, Mercedes-Benz го претстави новото електрично возило со автономија од 500 км и ја објави новата стратегија...
07.03.2016 - 08:10
Реј Томлисон, американски програмер заслужен за постоење на и-мејл комуникацијата, почина на 74-годишна возраст, јави денеска Би-Би-Си.  ...