16.04.2017 - 12:42
Еден од твориците на интернетот и персоналниот компјутер, Роберт Тејлор, почина во 85-та година од животот во Сан Франциско. Тејлор боледувал од...
13.04.2017 - 13:03
Едно ново истражување спроведено од Холи Шакја од Калифорнискиот универзитет и Николас Кристакис од Јејл покажа дека секојдневното користење на...
10.04.2017 - 10:09
Фејсбук воведе нова опција која на корисниците ќе им овозоможи да ги препознаат лажните вести и погрешните информации кои се шират на оваа социјална...
10.04.2017 - 08:55
Јутјуб ја ограничува заработката на оние чии канали имаат помалку од 10.000 прегледи, објави на официјалниот блог овој популарен америкаски веб -...
06.04.2017 - 09:53
Откако е откриено дека огласите на владините институции во Велика Британија, големите компании и познатите брендови, на „Јутјуб“ се прикажувани со...
28.03.2017 - 09:55
Повеќе од десет милиони работници во Велика Британија би можеле во наредните 15 години да останат без работа, бидејќи нивните работни задачи ги...
14.03.2017 - 17:13
Компанијата „Фејсбук“ им забрани на програмерите да ги користат бројните лични податоци на нејзините корисници што ги поседува компанијата. Во...
13.03.2017 - 13:39
Властите во Велика Британија објавија дека компанијата „Амазон“ има зелено светло за почеток на тестирањето на услугите за доставување на стока со...