02.12.2017 - 14:15
„Среќен Божик“ е првата СМС порака која е испратена на 3 декември 1992 година, а не е напишана на мобилен телефон, туку на компјутер. Оваа година се...
24.11.2017 - 18:37
Еден од главните проблеми со кои се сочуваат корисниците на паметните телефони, е недостатокот од недоволна меморија. Она што уште повеќе ги нервира...
21.11.2017 - 13:46
Многумина се сѐ уште под влијание на впечатоците од фантастичната DAMconf конференција во организација на ClickAttack и медискиот партнер Nova TV,...
20.11.2017 - 18:28
Српскиот тим од Политехна - школа за нови технологии од Белград освои Награда за најдобра презентација на својата земја и работа во работилници на...
14.11.2017 - 11:03
Гугл во изминатите месеци почна  да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат насилство и оние кои заговараат...
10.11.2017 - 21:29
  T-Мобајл со нов концепт на продавници во Mакедонија. Продажниот салон во трговскиот центар Сити мол во Скопје  е еколошки и е прв од...
10.11.2017 - 20:14
Втората светска војна изгледа дека беше вистинско решение за популарниот серијал видео игри „Call of Duty“ , чие ново продолжение за само три дена...
03.11.2017 - 13:20
Популараната апликација за комуникација Вотсап (WhatsApp) падна и голем број корисници се жалат дека имаат проблемми со испраќањето пораки. „...