17.01.2018 - 10:54
Откако го претстави својот „паметен“ шкаф, кој „се грижи“ за облеката, ЛГ се зафати и со другите делови од мебелот. На Шоуто за потрошувачка...
15.01.2018 - 10:20
По безбедносни проверки откриена е грешка во WhatsApp, поради која хакерите можат да се инфилтрираат во секој приватен групен чет на таа апликација,...
12.01.2018 - 12:22
Боинг деновиве го претстави својот нов прототип дрон кој може да носи товар и до 228 килограми. Станува збор за е-ВТОЛ (electric vertical-takeoff-and...
10.01.2018 - 11:35
Користењето паметни телефони расте, и до крајот на 2023 година се очекува повеќе од 90 отсто возрасни во развиените држави да имаат таков телефон,...
10.01.2018 - 10:58
Технолошките компании постојано се натпреваруваат која може да „складира“ повеќе меморија во што помал простор. Новиот победник е израелско-...
09.01.2018 - 10:44
Минатата година Кина затвори околу 128.000 интернет сајтови, кои содржеле нецензурирани или други „штетни" информации, соопшти официјалната државна...
02.01.2018 - 11:49
Обиколница на автопат близу кинескиот град Џинан доби делница од еден километар изработена од т.н. „проѕирен бетон“, под кој се поставени соларни...
24.12.2017 - 11:42
Поранешниот соработник на Агенцијата за национална безбедност на САД Едвард Сноуден, кој во 2013 година ја откри американската програма за шпионажа,...