16.02.2018 - 14:59
Николас Круз, 19-годишниот масовен убиец, останува во притвор без право на кауција. Ова е одлуката на судијата на Флорида, откако вчера тинејџерот...
16.02.2018 - 12:17
Американскиот сенат отфрли два предлог-закони за реформи во областа на имиграцијата, со што уште повеќе се влоши состојбата  на лицата кои како...
15.02.2018 - 21:17
19-годишниот Николас Круз, кој го изврши масакрот во средното училиште во Паркленд на Флорида бил ментално пореметен – вака американскиот претседател...
15.02.2018 - 20:50
Тројца скијачи загинаа во лавина. Телата на тројца скијачи се пронајдени во лавина што падна во зимско одморалиште во југозападна Франција. Телата на...
15.02.2018 - 20:15
Австралискиот премиер Малколм Турнбул донесе одлука да забрани сексуални односи меѓу министри и вработени во кабинетите по скандалот што ја потресе...
15.02.2018 - 20:11
Претседателот на САД Доналд Трамп изјави дека конгресот треба сериозно да го разгледа системот за имиграција заснован на заслуги. Според него, на...
15.02.2018 - 11:49
Повеќе деца од кога и да е живеат во зони на конфликт, каде им се заканува смрт и насилство, се наведува во извештајот на хуманитарната организација...
15.02.2018 - 11:14
Во нападот што се случи вчера попладне по локално време во средно училиште во Паркленд Флорида, загинаа седумнаесет луѓе, ученици и наставници, а...