21.07.2016 - 14:47
Наплатата за користење на авторска музика ќе ја вршат две здруженија, откако Министерството за култура му издаде лиценца за колективно управување на...
21.07.2016 - 14:17
За новинарските здруженија, договорот кој партиите го постигнаа во делот за медиумски реформи, не ги исполнува барањата за департизација и...
20.07.2016 - 19:01
Веднаш по објавувањето на договореното, ЕК го објави во целост договорт. Освен делот за преодната Влада во него се и решенијата за изборите и...
17.07.2016 - 09:35
Репортери без граници остро ги осуди нападите врз медиумите и новинарите за време на обидот за воен удар во Турција, во кој војници, кои го...
15.07.2016 - 13:20
Цивил ги додели новите награди во рамките на проектот граѓански објектив на новинари кои пишуваат за прекршување на човековите права и слободи....
14.07.2016 - 16:24
Формирање на паралелни координативни тела нема да го реши проблемот со слободата и професионалноста на јавните гласила, коментираат од Советот за...
13.07.2016 - 17:04
Преговорите од Пржино во делот на  медиумите не даваат решение на долгорочен план во оваа сфера оценуваа експертите.   Иако медиумите се...
05.05.2016 - 17:14
Актуелната состојба со медиумите во земјата е показател дека нема услови за организирање на фер и демократски избори велат од ЗНМ.  ...