24.01.2018 - 15:17
Телевизијата е се уште доминантен извор на вести и го има најголемото влијание врз публиката, поради тоа неопходна е внатрешна и надворешна...
22.01.2018 - 17:15
Тепани, прогонувани, повикувани на јавен линч. Вака работеле новинарите во измината година. Ова се заклучоците во извештајот на здружението на...
16.01.2018 - 18:27
Говор на омраза е се поприсутен во медиумите. Како да се спречи ваквиот говор од страна на јавните личности? Говорот на омраза е присутен и во...
16.01.2018 - 18:24
Дали е во ред објавување на имиња на сеупте неосудувани лица, снимки од спектакуларни апсења и лични податоци на јавни личности преку непотпишани...
27.12.2017 - 17:37
Ако се усвои во форма како што е предложен изменетиот закон за аудио и аудиовизуелни услуги ќе направи финансиски атак но и директен упад на државата...
24.12.2017 - 17:23
Пет години од црниот понеделник кога собраниското обезбедувањето насила ги исфли пратениците и новинарите од законодавниот дом и беше изгласан...
21.12.2017 - 18:39
Власта ја напушта намерата за финансирање на печатените медиуми. Претставниците на Владата на денешната дебата за законот за медиуми потенцираа дека...
19.12.2017 - 17:50
Институциите во покус рок  да одговараат на барањата за пристап до информации од јавен карактер – ова е само една од насоките во кои медиумската...