17.11.2017 - 09:35
Генералниот секретар на ОБСЕ Томас Гремингер денеска ја продолжува посетата на Македонија. Гремингер ќе има средби со министерот за надворешни работи...
17.11.2017 - 09:29
Собранието на Република Македонија денеска ќе ги одржи продолженијата на осмата, дванаесеттата и тринаесеттата седница. На дневен ред на...
16.11.2017 - 22:15
Кога ние четворица живеевме во 8 квадрати без проблеми, во Македонија има простор за сите убаво да живеат изјави новинарот Томислав Кежаровски кој...
16.11.2017 - 20:29
Докторката Благовесна Фортомановска, која беше прераспределена од болничко стационарниот оддел и на нејзино место беше поставен сопругот на новата...
16.11.2017 - 17:45
Македонското општество е екстремно поларизирано, прагот на чуствителност е многу висок, а со тоа толеранцијатан кон различниот од нас е многу ниска...
16.11.2017 - 17:44
Секое дете има право да расте покрај своите родители. Сиромаштијата или пречките во развој никогаш не треба да бидат изговор за одвојување на детето...
16.11.2017 - 17:40
Бројката на затруени со храна во Делчево се искачи до осум, но уште најмалку пет побарале медицински совет од своите матични лекари. Од официјално...
16.11.2017 - 17:39
Велешкиот суд ќе одлучува за судбината на кавадаречки Фени. Врховен го одби барањето на сопствениците на фабриката, за Фени да одлучува друг суд....