25.08.2012 - 09:24
Поголем дел од пожарот кој настана во атарот на селото Кадрифаково во општина Свети Николе е ставен под контрола.   Во општина Зелениково кај...
25.08.2012 - 08:30
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски од денеска е во дводневна посета на Словенија по повод отворањето на Агра - 50...
24.08.2012 - 18:35
Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски денеска престојуваше во еднодневна посета на Бања Лука, Република Српска, во Босна и...
24.08.2012 - 18:07
По одлуката на Меѓународниот суд на правдата не постои ниту една причина зошто САД, Европа и НАТО да не вложат сериозни заложби Македонија да биде...
24.08.2012 - 17:39
Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска во Охрид се сретна со Курт Волкер, извршен директор на Мекејн Институтот за меѓународно...
24.08.2012 - 15:41
И на плус 40 степени пензионерите не мируваат. Ниту топлото време, ниту портокаловата фаза на опасност не ги спречи да го искористат бесплатниот...
24.08.2012 - 15:06
Населението старее, бројот на мигранти кои заминуваат од земјава расте.  Во следниве 8 година се очекува дури за 15 % раст на бројката на...
24.08.2012 - 14:27
Три државјанки на Република Албанија се повредени во сообраќајна несреќа што утринава се случи на автопатот Скопје-Тетово во близина на добарскиот...