16.08.2012 - 08:39
27 годишниот македонски државјанин Благојче Томовски е приведен во Албанија на граничниот премин со Црна Гора, откако албанската полиција кај него...
16.08.2012 - 08:34
Во Домот на културата во Тетово денес на пладне ќе се оддржи комеморативна седница по повод смртта на почесниот претседател на ДПА, Арбен Џафери, кој...
16.08.2012 - 08:03
Розе и Влатко Матоски од Неготино во текот на вчерашниот ден го освоија врвот Мон Блан, највисокиот врв на Алпите во Западна Европа со висина од 4....
16.08.2012 - 08:01
Свечена акдемија ќе се одржи вечер во Домот на АРМ по повод јубилејот 20 години од формирањето на Армијата на Република Македонија.   На...
16.08.2012 - 07:56
Македонските граѓани можат да патуваат во Украина на краткорочен престој без визи до 15 март следната година.   Одлуката за укинување на визите...
15.08.2012 - 17:08
Соочен со штрајкот на лекарите, министерот за здравство Никола Тодоров попушта по однос на плаќањето по учинок на лекарите. Сега ќе дозволи формирање...
15.08.2012 - 15:51
Почина Арбен Џафери,  почесниот претседател на ДПА, кој една недела беше на интензивно лекување на Клиниката за неврохирургија.   Според...
15.08.2012 - 13:15
Исплата на две заостанати плати и придонеси бараат вработените во тетовското комунално. Од денеска се во штрајк. Обвинуваат и дека директорот не...