17.12.2012 - 10:30
Посетата на премиерот Никола Груевски на Република Хрватска е одложена поради лошите временски услови на аеродормите во Скопје и во Загреб.  ...
17.12.2012 - 09:36
Поради магла се откажани слетувањата  на скопскиот аеродром Александар Велики  од Виена и од Љубљана што беа закажани по полноќ, како и...
17.12.2012 - 09:09
Одлуката на Бугарија да стави вето за почеток на преговорите за пристапување на Македонија кон ЕУ е контрапродуктивно не само за Македонија, туку и...
17.12.2012 - 09:07
Државнaта каса заглави во Собранието. Целодневните преговори завршија во ќорсокак. Власта и опозицијата секој вкопани во своите ровови. Цел ден се...
17.12.2012 - 08:56
Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски денеска престојува во официјална посета на Република Хрватска.   Како што јави...
17.12.2012 - 08:53
Логично е дека секоја земја има свои чувствителни прашања за кои тој смета дека од суштинско значење. Грчките позиции, ставовите на бугарската...
16.12.2012 - 17:20
Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ на денешната седница донесе одлука да му предложи на Централниот комитет да се утврдат имињата на десет...
16.12.2012 - 17:17
Американскиот модел за плаќање по учинок ќе удри по џебот на пациентите. Вака домашните и странските експерти гледаат на новата владина одлука која...