22.08.2012 - 08:42
Четири пожари - во Скопско, Велешко, Липковско и Тетовско, се активни на територијата на Македонија.    Според информациите од Центарот за...
22.08.2012 - 08:20
Министерот за одбрана Фатмир Бесими денеска во Скопје ќе се се сретне со заменик-помошникот државен секретар за Европа и Евроазија на САД, Филип...
22.08.2012 - 08:16
Нов концесионер на акумулацијата „Шпилје“ (Дебарско Езеро) е фирмата ЗЗ „Охридска риба“ од Струга, која за таа намена, на конкурсот за избор на...
21.08.2012 - 19:18
Вицепремиерот за европски прашања Теута Арифи денеска се сретна со заменик-помошникот државен секретар на САД, Филип Рикер, кој престојува во...
21.08.2012 - 16:31
Утре ќе се знаат повеќе детали околу вчерашниот случај, кога пациент почина пред Поликлиниката Ѓорче Петров. Министерството за здравство и...
21.08.2012 - 16:19
Додека во воздух виси штрајкот на лекарите за земањето плата по учинок, и додека течат последните денови од рокот кој Синдикатот на клинички му го...
21.08.2012 - 15:39
Вкупно 78 лица денеска добија сертификати за управување со отпад. Од пријавените 88 на огласот, лиценца добија кандидатите што го положија стручниот...
21.08.2012 - 14:43
Додека расте стапката на невработеност и сиромаштија, а се зголемуваат цените на нафтата и стујата Власта се расфла со народните пари за барокното...