20.03.2018 - 20:50
Билен Саљији вечерва поднесе оставка од функцијата министер за правда поради, како што образложи, разнишаната доверба во судството по одлуката за...
20.03.2018 - 19:05
Во Агенцијата за аудио и аудио-визуелни медиуми денеска беше промовирана Декларација за етичко и професионално известување за теми поврзани со...
20.03.2018 - 17:51
Потребно е да се изнајде взаемно прифатливо решение за прашањето со името и преговорите со Грција. Од МАНУ на годинешното собрание на академијата со...
20.03.2018 - 17:30
Намалување на насилството за побезбедни училишта, ова ќе биде првиот проект во општина карпош, реализиран во соработка со  институтот за...
20.03.2018 - 17:24
Екс градоначалникот на Охрид д-р Никола Бакрачески почна да работи во струмичката болница на одделот на интервентна кардиологија. Тој изминативе...
20.03.2018 - 17:20
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги анализиара дали постои основа за отпочнување постапка за одземање на дозволите за работа на тв...
20.03.2018 - 17:19
Јелиз Абдуроманова девет години работи како лекар во родното село под Плачковица. Вели им пркосела на стереотипите, предрасудите и патријархалното...
20.03.2018 - 17:15
Повеќе не постои опасност осомничените за крвавиот четврток да влијаат врз сведоци, навело обвинителството за организиран криминал и корупција во...