20.01.2018 - 17:33
  Српскиот претседател Александар Вучиќ во посета на Косово. Им порача на Србите на Косово дека мораат да останат и да опстанат на своите...
20.01.2018 - 17:30
Три собраниски комисии ќе го разгледуваат предлогот на власта за кратење на патните трошоци. Први ќе расправаат членовите на комисијата за...
20.01.2018 - 17:27
Со подготвување на традиционалната рибина чорба охридските рибари го прославија празникот Свети Јован Крстител кој официјално го означи крајот на...
20.01.2018 - 17:25
Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 7 јануари.Денеска е Собор на св. Јован Крстител. Уште од првите векови Црквата утврдила...
20.01.2018 - 17:21
Судскиот совет не открива дали ќе ги повтори постапките за утврдување на нестручно и несовесно работење на судиите Виолета Дума, Мирослав Труфуновски...
20.01.2018 - 17:20
В понеделник Апелациониот суд на јавна седница ќе ја разгледува жалбата на пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Жаклина Пешевска која се жали на одлуката на...
20.01.2018 - 17:14
Работни групи од активистии против рудници и претставници на министерства ќе ја анализираат документацијата врз основа на која се издадени концесиите...
20.01.2018 - 17:11
Карго аеродромот во овчеполието нема да се гради, но тој веќе ги чинеше граѓаните стотици илјади евра. Државата во 2009-та изврши експропријација на...