19.11.2017 - 18:00
Полицијата и УЈП со нова викенд акција во угостителските објекти. Овој пат во Тетово, Гостивар, Битола, Велес и Прилеп. Приведени вкупно 26 лица, а...
19.11.2017 - 17:49
Екс – разузнавачот Александар Диневски кој во петокот со полициска придружба беше однесен во затворот „Идризово“ на доиздрживање на затворската казна...
19.11.2017 - 17:28
Со доаѓањето на зимата сè попопуларни стануваат зимските спортови. Спортскиот центар Борис Трајковски во соработка со здружението на Лизгачки...
19.11.2017 - 17:25
Со специјално средство се прска водната површина која е прекриена со нафта во каналот Студенчишта, каде во текот на ноќта потона бродот „Мис Стоун...
19.11.2017 - 17:24
Лесново може да стане првиот геопарк во Македонија. Постапката за аплицирање до УНЕСКО е веќе започната. Експертите за туризам сметаат дека...
19.11.2017 - 17:15
Само 18 проценти од територијата на Македонија е покриена со канализациска мрежа, покажуваат податоците на граѓанската организација Новинари за...
19.11.2017 - 17:02
МПЦ и официјално побарала од БПЦ да ја признае нејзината афтокефалност како црква мајка. Во официјалниот допис во кој се содржани заклучоците од...
19.11.2017 - 13:36
Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, утре треба да седне на обвинителна клупа во Кривичниот суд каде што ќе се суди за „Нарачаните шамари“ за...