16.11.2017 - 09:45
Владата на синоќешната седница усвои Предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци. Целта на оваа предложена законска...
16.11.2017 - 09:36
Околу 250 деца  во Македонија од кои 70 се на возраст под три години го немаат правото да живеат во семејна средна покажуваат податоците на...
16.11.2017 - 09:27
Денеска во Собранието треба да продолжи осмата собраниска седница на чиј дневен ред е предлог одлуката за изменување на функцијата заменици на...
16.11.2017 - 09:22
Владата на седница го усвои предлог законот за изменување и дополнување на законот за акцизите со кој се предлага зголемување на висината на акцизата...
16.11.2017 - 00:42
Вчера околу 22 и 10 часот на булеварот „Партизански одреди“ се случи тешка сообраќајна несреќа спроти Силбо. Очевидци велат дека се слушнал силен...
15.11.2017 - 20:27
Ученици и вработени во основното училиште „Ванче Прке“ во Делчево, денеска завршиле во болница откако се затруле со храна. Четири деца и една...
15.11.2017 - 17:36
Сообраќајната несреќа во која вчера беа повредени десет ученици и двајца возачи го отвори прашањето, се возат ли во безбедни автобуси учениците во...
15.11.2017 - 17:34
Беира Салифоска, Марио Мицкоски и Вера Апостолоска се лица со попреченост. Секој со своја животна приказна. Велат потребни се законски измени кои ќе...