26.04.2014 - 08:44
Во пресрет на утрешниoт втор круг од претседателските избори и предвремените парламентарни избори во Република Македонија денеска е изборен молк....
25.04.2014 - 17:10
Од полноќ и официјално почнува предизборниот молк во пресрет на петтите по ред претседателски избори втор круг и предвремени парламентарни.   На...
25.04.2014 - 16:44
На изборите има еден победник, кој го добива мандатот,  а тој може да прави Влада со кого сака, ова е толкувањето на универзитетската професорка...
25.04.2014 - 16:32
Ви посакуваме в недела да имате мирни и слободни избори, ова е пораката на Кристин Мутонен, специјален координатор на мисијата на ОБСЕ во Македонија...
25.04.2014 - 16:28
Два вида на избори во  еден момент на одлука. Од волјата на гласачот зависи  дали ќе одлучи да го даде својот глас и за пратеседател и за...
25.04.2014 - 13:03
Невладината Цивил – центар за слобода, денеска отвори информативен штанд кај споменикот на Мајка Тереза на улица Македонија. На штандот, граѓаните...
25.04.2014 - 12:55
Заврши дистрибуција на избирачкиот материјал без проблем, односно тој е доставен до сите избирачки места – соопштија од Министерството за...
25.04.2014 - 12:14
Граѓаните в недела ќе може само еднаш да го посетат избирачкото место и да го остварат правото на глас за вториот круг од претседателските избори и...