27.04.2014 - 06:29
За следење на вториот круг од претседателските избори и предвремените парламентарни избори што се одржуваат денеска се акредитирани 10.013 домашни и...
27.04.2014 - 06:02
Во трката за 123 пратенички места во шест изборни единици во земјата и три во странство се 1.402 кандидати на 14 листи поднесени од пет коалиции...
26.04.2014 - 16:26
Фер, мирни и слободни избори во недела очекува амбасадорската тројка на Германија, Велика Британија и Швајцарија. Ден пред почетокот на  ...
26.04.2014 - 16:18
Македонија утре излегува на двојни избори, ќе се гласа за претседател и пратеници во парламентот. Утре ќе се одржи вториот круг од петтите...
26.04.2014 - 16:13
Огромни разлики меѓу моменталниот број на затвореници и бројот на запишаните со право на глас се забележува во избирачкиот список. Само во затворот...
26.04.2014 - 08:54
За следење на вториот круг од претседателските  избори и предвремените парламентарни избори закажани за утре, 27 април, се акредитирани 9.952...
26.04.2014 - 08:50
Во канцеларијата на Народниот правобранител утре, на денот на одржување на предвремените парламентарни и вториот круг од претседателските избори, од...
26.04.2014 - 08:44
Во пресрет на утрешниoт втор круг од претседателските избори и предвремените парламентарни избори во Република Македонија денеска е изборен молк....