09.03.2014 - 11:11
Претседателството на Македонскиот сојуз во Шведска (МС) смета дека резултатите од неодамна спроведената онлајн анкета со македонски државјани, кои...
08.03.2014 - 17:15
Партијата ГРОМ загрижена од случувањата во Украина најави иницијатива за брз прием на Македонија во НАТО.  Претседателскиот претендент на...
08.03.2014 - 15:35
ВМРО-ДПМНЕ е партија која не ветува лесно нереални работи, но ветеното го исполнува. Сите ветувања ги базира на темелни анализи, затоа што кога го...
08.03.2014 - 14:54
ВМРО-ДПМНЕ почна со подготовка на изборната програма за настап на парламентарните избори 2014 година. Како што истакна вицепремеирот и министер за...
08.03.2014 - 09:23
Заврши рокот за пријавување на македонските граѓани кои живеат во странство за претседателските избори. Од македонските конзулати во САД информираат...
07.03.2014 - 11:23
На полноќ завршува јавниот увид во Избирачкиот список за претседателските избори и за граѓаните од земјата и за дијаспората.    Државната...
07.03.2014 - 10:45
Два дена порано кандидатите за идни пратеници ќе истрчаат во кампања. Државната изборна комисија сепак се прогласи за надлежна и едногласно реши...
06.03.2014 - 17:22
Утре истекува рокот за дијаспората во кој иселениците треба да се пријават дека ќе гласаат за петтите по ред председателски избори.   ...