27.04.2014 - 20:50
Кандидатот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“ Ѓорге Иванов на претседателските избори освои 534.154 гласови или 55,25...
27.04.2014 - 19:23
На овие избори победија граѓаните на Република Македонија, победи Република Македонија, кои избраа претседател и легитимни пратеници во Собранието на...
27.04.2014 - 18:53
На предвремените парламентарни избори најголем одѕив  до 18 часот има во четвртата изборна единица со 67,91 процент, по која следат...
27.04.2014 - 18:38
Прекршување на изборниот молк, непочитување на тајноста на гласањето и бугарски возови се само дел од забелешките на Социјал демократскиот сојуз. Од...
27.04.2014 - 18:33
СДСМ и здружената опозиција не го признаваат изборниот процес ниту за парламентарните избори, ниту за избор на претседател на државата, изјави Зоран...
27.04.2014 - 18:13
Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на вториот круг од петтите...
27.04.2014 - 16:31
Граѓаните велат изборниот ден го поминале мирно а од идниот претседател и пратеници очекуваат успешно да ја водат државата и да водат подеднаква...
27.04.2014 - 16:23
Семејно и групно гласање, неовластено евидентирање на лица кои гласале, фотографирање на гласачки ливичиња, но и групно агитирање на самите...