28.04.2014 - 16:22
Ефикасно и мирно спроведени избори, со недостатоци спротивни на меѓународните стандарди. Ова е генералната оценка на набљудувачите на ОБСЕ и Советот...
28.04.2014 - 16:14
ВМРО ДПМНЕ со најмногу пратенички мандати, во парламентот со свој пратеник велзе нова партија. еве како би изгледала симулација на  новиот...
28.04.2014 - 12:30
Европската комисија ќе ги почека официјалните изјави на набљудувачите на ОБСЕ/ОДИХР за да ги коментира вчера одржаните предвремени парламентарни и...
28.04.2014 - 10:50
Двојна победа на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, опозицијата не ја признава победата, се главните наслови на странските медиуми за изборите во...
28.04.2014 - 00:48
Денес како и пред две недели, Македонија имаше успешни избори, мирен и демократски ден, фер избори. Најголем победник е Македонија, истакна лидерот...
28.04.2014 - 00:44
На овие избори победи демократијата, победија граѓаните,  победи Македонија, рече претседателскиот кандидат на коалицијата „За подобра...
27.04.2014 - 22:58
Кандидатот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ Ѓорге Иванов на денешните избори за претседател освои 57,2 проценти, а на СДСМ Стево Пендаровски  42,8,...
27.04.2014 - 21:06
ВМРО-ДПМНЕ во новиот собраниски состав ќе има 61 пратеник, СДСМ 34, ДУИ 19, ДПА 7, ГРОМ 1 и НДП 1, покажува симулацијата на ДИК според обработени 99,...