29.04.2014 - 16:12
По првичната воздржана оцена од Брисел дека непризнавањето на изборите резултати од страна на опозицијата, е неповолна ситуација за Македонија,...
29.04.2014 - 13:16
Незаконски исплати во готово вршеле политичките партии за активности во изборната кампања, регистрирала невладината Транспаренси Интернешнл -...
29.04.2014 - 10:44
Според член 81 од Уставот на Република Македонија, новоизбраниот претседател на државата Ѓорге Иванов треба да го почне новиот мандат најдоцна до 12...
28.04.2014 - 17:07
Симмпатизери на ВМРО-ДПМНЕ и коалициските партнери синоќа ја славеа изборната победа на плоштадот Македонија. Кон крајот на прославата на насобраните...
28.04.2014 - 16:58
Државната изборна комисија нема оценка за парламентарните, ниту за вториот круг претседателски избори. Велат дека пред истекот на рокот од 48 часа до...
28.04.2014 - 16:50
Притисоци, закани, фантомски гласачи – вакви се прелиминарните заклучоци на невладините организации кои го следеа изборниот процес.   ...
28.04.2014 - 16:45
Партиите со различни ставови околу легитимноста на претседателските и парламентарните избори. Од ВМРО-Народна обвинуваат дека Системот со притисоци,...
28.04.2014 - 16:34
Меѓународната заедница да престане да биде нем набљудувач на ретроградниот систем во земјава - кандидатот за претседател од СДСМ со порака до...