Македонија денес - 70 години Македонска опера - Гала оперски концерт

Гостин: Бисера Чадловска - диригент, уметнички раководител на Македонска Опера

See video

Емисии

23.11.2017 - 02:33
Законот за јазици повторно ја бранува јавноста и законодавниот дом- амандманите се напишаа - комисијата се одложи – зошто? Колку шлаканицата на еврокомесарот Јоханес Хан околу приоритети ја вразуми власта, како опозицијата планира да издејствува повлекување на Законот и да докаже дека е противуставен. Дебатираат пратениците Петар Атанасов од СДСМ и Драган Данев од ВМРО – ДПМНЕ.
22.11.2017 - 22:35
Државата веќе месец дена егзистира без министер за здравство, во болниците се жалат сите, и граѓаните и лекарите... Има ли Владата стратегија за поправање на еден од најважните сектори во државата?... Македонските пациенти се помалку веруваат во домашните клиники и помош бараат во странство... Кога одењето во друга земја е оправдано, а кога се работи за бескрупулозен бизнис за собирање на пари од очајни луѓе? Гости: Дејан Ставриќ, поранешен претседател на Клиничкиот синдикат, Лилија Чолакова Дервишова, претседател на здружение на приватни лекари и Илбер Бесими, Лекарска комора
22.11.2017 - 19:00
Тема: По барање на МПЦ да стане „црква ќерка“ на БПЦ, реакции во Бугарија и во Македонија
22.11.2017 - 18:58
Тема: Тромбофилија и бременост Гостин: д-р Татјана Гуржанова - спец. гинеколог акушер и ИНФ специјалист