27.08.2017 - 10:50
Со поетската манифестација „Мостови на струга“ и врачување на годинашните награди, вечерва завршуваат 56. Струшки вчери на поезијата. Фестивалот...
26.08.2017 - 11:53
Во Собранието на Република Македонија, денеска ќе биде доделена државната награда „Мајка Тереза“ за 2017 година за особено значајни остварувања во...
25.08.2017 - 18:53
Вистинско време да одморите од дневно политичките случувања. Петок, сабота и недела ви се резервирани за Штип – Angels cafe. Вечерва почнува 5-тиот...
25.08.2017 - 09:01
Во рамки на фестивалот Струшки вечери на поезијата (СВП) денеска ќе биде прогласен добитникот на наградата „Браќа Миладиновци“ за 2017 година....
23.08.2017 - 11:41
Со садење дрво и поетско читање во чест на добитникот на „Златниот венец“ - Чарлс Симиќ, денеска во Струга ќе почне фестивалот струшки вечери на...
18.08.2017 - 10:02
Нова музичка манифестација „Супер Скопје“ почнува вечер на Кејот „13 Ноември“ во главниот град. Во наредните петоци и саботи манифестацијата ќе се...
16.08.2017 - 19:09
Oд денеска осумнаесет уметници од  Македонија, Франција, Романија, Србија и Турција ќе сликаат и ќе земат учество на ликовната колонија „...
16.08.2017 - 11:44
Во Центар за култура „Григор Прличев” во Охрид,  се одржа промоција на делото на професор д-р Томе Груевски: Студијата „Коста Шахов –...