07.09.2017 - 13:55
Универзитетската професорка по хармоника од Факултет за Музичка Уметност (ФМУ) - Зорица Каракутовска, синоќа во театарот Ла Нуова Фениче во градот...
07.09.2017 - 11:22
Во Струмица утре со изложба „ФКТ низ објективот на Сречко Гунчев“ и со претставата на Националниот театар на Косово „Коските што доцна доаѓаат“ од...
06.09.2017 - 14:33
Во продукција на „Орион продакшн“, меѓународната филмска екипа финансирана од Македонската агенција за филм, во околината на Велес го снима филмот „...
05.09.2017 - 13:18
Денеска се одржа меѓународна научна конференција „Општествената исклученост во македонското и полското современо општетсво“ во рамки на 12-тиот...
03.09.2017 - 12:22
На летната сцена во Делчево синоќа заврши 41-то издание на Меѓународниот фолклорен фестивал каде настапија 15 фолклорни друштва од земјава и...
31.08.2017 - 16:54
На првиот повик од конкурсот за манифестацијата „Нов културен бран“ пристигнати се 190 пријави, од кои 52 се веќе прифатени. Парите за културата...
28.08.2017 - 10:58
Со поетската манифестација „Мостови на Струга“ и врачување на годинашните награди, синоќа во Струга завршија 56. Струшки вчери на поезијата. За...
27.08.2017 - 10:50
Со поетската манифестација „Мостови на струга“ и врачување на годинашните награди, вечерва завршуваат 56. Струшки вчери на поезијата. Фестивалот...