15.09.2017 - 16:33
Фестивалот на претстави од режисерот Иван Поповски – „Иван се враќа дома”, што на сцената на МНТ од 16 до 23 септември ќе го прикаже „Мастерскаја П....
15.09.2017 - 16:33
Францускиот и светки познат кинематографер, Пиер Лиом е вториот добитник на наградата за животно дело „Златна камера 300“ на 38-мото издание на...
14.09.2017 - 13:55
Собраниската Комисија за култура на продолжението на втората седница денеска со шест гласа „за“ и четири гласа „против“ го усвои Предлог-законот за...
13.09.2017 - 11:13
Актерката Тања Бошковиќ од Србија ја понесе наградата за високи актерски достигнувања   единствена на ФКТ Ристо Шиишков во Струмица. Според...
10.09.2017 - 16:28
Во организација на иницијативата „Мрдни со прст“, Националниот младински сојуз на Македонија и Агенцијата за млади и спорт во градскиот парк кај...
09.09.2017 - 16:44
Актерската игра и театарот не е само обично сценско раскажување приказни туку средба мегу актерите и публиката. Актерите со својата игра ги...
08.09.2017 - 13:03
Со косовската престава „Коските што доцна доаѓаат“ во режија на македонскиот режисер Мартин Кочовски, вечерва во Струмица започнува 25 тото издание...
07.09.2017 - 14:05
„Ах, љубов моја“ во режија на Коле Ангеловски и продукција на „Авард филм и видео“ доби награда за најдобар филм на петтото издание на...