27.08.2012 - 09:34
На меѓународниот поетски митинг „Мостови“ што традиционално секоја година се одржува на Мостот на поезијата со врачување на Златниот венец на...
26.08.2012 - 15:18
Во Домот на АРМ во Скопје денеска беше доделена државната награда „Мајка Тереза“. Овогодинешни добитници се хуманитарното здружение „Кралицата Есма и...
25.08.2012 - 14:07
По повод христијанските празници Успение на Пресвета Богородица и свети Јоаким Осоговски, патронот и заштитник на Крива Паланка, вечерва почнува 8....
25.08.2012 - 08:48
Во катедралната црква „Св. Софија“ во Охрид денеска ќе биде претставено творештвото на годинашниот добитник на Златниот венец на поезијата,...
24.08.2012 - 09:00
Во рамки на 51 издание на фестивалот Струшки вечери на поезијата денеска ќе биде прогласен добитникот на наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра...
23.08.2012 - 18:24
За разновидната и богата активност за заштита на македонското културно наследство, на министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска и...
23.08.2012 - 08:50
Спроед проектот World cities Culture Report 2012, Истанбул е прогласен за центар на светската култура. Таа „титула“ е дадена по анализа на 60...
23.08.2012 - 08:06
Со засадување дрвце во Паркот на поезијата во чест на годинашниот лауреат, јужноафриканскиот поет Монгани Вали Сероте и традиционалното читање на...