Фактор магазин - 31.10.2017

Македонија доби нова локална самоуправа, некои општини со големи долгови и замрзнати сметки, но со амбициозни ветувања и мегаломански проекти. Дали ревизиите ќе ја утврдат големината на јавниот, но и скриен долг. Каква е иднината на проектот „Скопје 2014“? Што оставија градоначаниците што заминуваат по два или три мандати? Како ќе изгледа Скопје, без Панорамското тркало.

See video

Емисии

19.02.2018 - 11:39
Гостин: Прим. Др. Јован Мирчевски - абдоминален хирург
19.02.2018 - 11:26
Гости: Цветанка Макаровска - Претседател на Федерација на лизгачки спортови на Македонија, Јана Куковска и Моника Макаровска
19.02.2018 - 11:20
Гостинка: Илина Ведран - тренер за личен развој
18.02.2018 - 21:44
Стартува договорот со Бугарија, дали замолчеа критичарите во двете земји? Зошто е реобновен отпорот во Софија кон името Горна или Северна Македонија? Недела на искушенија за судиите, ќе падне ли Вангеловски и заштитниците на масовниот грабеж? Заробени судии. Дали Груевски ќе се соочи со своите делители на правдите? Серијал околу јазичната поларизација во Македонија.