19.12.2017 - 17:13
Поранешниот генерален директор на ЕЛЕМ, Дејан Бошковски седна на обвинително столче. Тој и уште двајца вработени во Електрани на Македонија се...
19.12.2017 - 12:17
До 25-ти декември органските производители можат да поднесуваат барања за субвенции. Пријавувањето е во подрачните единици на министерството, а...
18.12.2017 - 17:26
Mерачите за топлинска енергија за радијаторите ќе бидат задолжителни за сите кои се приклучени на системот за централно греење, но за тоа нема да...
15.12.2017 - 17:31
Се зголемува јазот меѓу богатите и сироманите. Податоците на Управат за јавни приходи покажуваат дека мала група на граѓани, секоја година,...
15.12.2017 - 12:19
Управата за јавни приходи на прес-конференција информираше за највисоките  приходи во 2016“. 22 000 лица пријавиле дека заработиле над еден...
14.12.2017 - 17:57
Амбасадорот на Република Чешка Мирослав Томан денеска на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски му ја предаде донацијата од 45 возила од...
14.12.2017 - 17:46
Пријавиле неправилност, па останале без работа. Тоа е случајот со неколку текстилни работнички, кои се осмелиле да зборуваат за кршење на законот за...
14.12.2017 - 17:44
Се отвораат ли нови димензии за Фени, поради кои ќе треба да се вклучат и други институции за да го испитаат случајот. Вакво прашање во јавноста се...