27.10.2017 - 17:00
Дваесет и една институција побарале вонредна ревизија од државните ревизори откако се смени власта во изминативе неколку месеци. Три министерства,...
27.10.2017 - 16:56
Довчерашните сојузници против Живко Митревски станаа жестоки ривали. Претседателот на УПОЗ Пецо Грујовски кој не успеа да стане кандидат за...
26.10.2017 - 17:08
Се комплицираат преговорите за купување на кавадаречкиот комбинат Фени од бугарската компанија Енекод. Според дел од вработените во комбинатот,...
26.10.2017 - 16:38
Дали платата поголема од 1.000 евра, дивидентите и рентите ќе се одданочуваат со повисок данок. Министерството за финасии анализира. Економските...
26.10.2017 - 16:31
Владата купува авиобилети за половина милион евра. Тендерот е се уште во тек, а понудите ќе се отворат откако ќе завршат локалните избори, в...
25.10.2017 - 17:19
Рокот во кој компаниите треба да се пријават за субвенции за исплата на минимална плата за септември, истекнува на крајто од месецов До 19ти...
25.10.2017 - 16:24
Се финалзираат подготовките за буџетот за следната година, но во него не е проектирано зголемување на ДДВ и на данокот на добивка. Сепак до крајот на...
24.10.2017 - 17:35
Металуршкиот сектор бара Владата итно да се зафати со решавање на проблемите кои ја засегааат оваа индустрија. Скапа струја, проблеми врзани со...