07.11.2017 - 17:21
40-тина реномирани компании во Македонија, цели 11 години биле невидливи за УЈП, дознава ТВ 24. Во изминатата деценија даночните инспектори ниту...
06.11.2017 - 17:32
Зголемувањето на акцизата за дизелот ќе го погоди бизнис секторот, му порачаа на министерот за финансии, Драган Тевдовски од Стопанската комора на...
06.11.2017 - 17:27
Основното јавно обвинителство го истражува трошењето на парите од службените картички на поранешните функционери кои трошеле државни пари за лично...
05.11.2017 - 17:55
Катерини од Грција, Jернисоj од Кипар и Пробиштип од Македонија се трите пилот општини кои заеднички ќе го менуваат концептот за третирање на...
05.11.2017 - 17:52
Новите вработувања во детските градинки влегоа во буџетот за 2018 година. Министерството за труд и социјална политика побарало, а министерот за...
04.11.2017 - 18:30
Една петина од текстилните компании од Истокот не исплатиле минимална плата. Тоа го покажало истражувањето на Здружението „Гласно“ од Штип. Во...
04.11.2017 - 18:02
Поголеми откупни цени на винските сорти грозје и контрола на откупувачите . Ова беше апелот  на лозарите кои учествува а на традиционалната...
04.11.2017 - 17:50
Дали со буџетот за следната година Владата ќе го стабилизира Фондот за пензиско и инвалидско осигурување, како што вети пред изборите или пак дупката...