01.01.2018 - 17:15
Граѓаните уште за оваа година ќе треба да поднесат годишна даночна пријава на шалтерите на Уравата за јавни приходи. За приходите кои ќе ги остварат...
31.12.2017 - 17:48
За најдонатори на годината, граѓаните едногласно ги избраа членовите на Државната изборна комисија. Иако не се знае точно колку пари и каде се...
30.12.2017 - 17:41
Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција наскоро ќе го комплетира доказниот материјал што го собира од...
29.12.2017 - 17:23
Ликвидирана е фабриката „Вистеон електроникс“, поранешен „Џонсон Контролс“ во скопски Бунарџик. Фабриката иако на хартија не постои од вчера, таа...
29.12.2017 - 10:28
По последното зголемување на цената на дизелот оваа недела на 25 декември, од 1 јануари таа се зголемува за 3,5 денари поради воведувањето на...
28.12.2017 - 19:32
Максималниот износ на новото задолжување со издавање државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар во 2018 година ќе изнесува 5, 454...
28.12.2017 - 17:19
Македонците заедно со граѓаните на Косово и на Албанија имаат најниски плати во регионот. Според податоците на статистика, просечната плата во...
28.12.2017 - 14:08
Словенија има највисока просечна плата во регионот, а најниска Македонија. Просечната плата во октомври годинава во Словенија изнесува 1.056 евра,...