13.02.2018 - 17:29
Следниот месец експерти на Светска Банка ќе понудат конкретни решенија за спас на државниот пензиски фонд во Македонија.  Најверојатно ќе се...
13.02.2018 - 14:01
Можни се одредени турбуленции на светските пазари, но не се очекува дека ќе дојде до нова криза како онаа од 2008 година - изјави гувернерот Димитар...
13.02.2018 - 11:54
Светска банка ангажирала експерти кои треба да најдат решение за пензискиот фонд кој со години е во дефицит. Експертската јавност и бизнисот се се...
13.02.2018 - 09:29
Економска соработка, зголемување на трговската размена на една милијарда евра како и поддршка во евроатланските аспирации на Македонија е резултатот...
12.02.2018 - 17:58
Дали службите во Сојузот на синдикати направиле техничка грешка или пак претседателот Дарко Димовски за само два дена го смени мислењето? Викендов...
12.02.2018 - 17:33
Пo остирот пад на американската берза од почетокот на изминатата недела, светот во исчекување на нова економска криза. Гувернерот на Народната банка...
12.02.2018 - 14:04
Пo остирот пад на американската берза од почетокот на изминатата недела, светот се подготвува за нова економска криза. Гувернерот на Народната банка...
12.02.2018 - 12:03
Промена на казнената политика со интервенции кај Законот за прекршоци, почеста примена на опомената, намалување на глобите, исфрлање на мандатниот...