03.08.2012 - 15:37
Европската „сина карта“ од пред два дена започна да важи и во Германија. Со ова и германскиот пазар со огромен потенцијал ги отвори вратите за...
03.08.2012 - 15:30
За ново изградените објекти градежниците очекуваат да добијат повисоки цени. Статистика објави зголемување на цената на градежните материјали за 26,8...
03.08.2012 - 12:58
Тополотниот шок од Регулаторната комисија за енергетика, особено со новиот правлник за користење на парното , кој предвидува и досега исклучените пак...
03.08.2012 - 08:17
Перспективите за грчкиот банкарски систем остануваат негативни, се наведува во извештај на меѓународната рејтинг агенција „Мудис“.   ...
02.08.2012 - 16:25
Претседателот на Европската централна банка Марио Драги денеска изјави дека оваа банка е подготвена да интервенира на пазарите на обврзници со цел да...
02.08.2012 - 16:23
Владата во Грција го прифати условот на Тројката и одлучи да го стегне буџетското ќесе за 11,5 милијарди евра во следните две години. Иако дел од...
02.08.2012 - 16:15
Енергетските капацитети на новата хидроцентрала Света Петка се мали и неможат да ги задоволат потребните количини на струја во земјава – сметаат...
02.08.2012 - 12:09
Меѓународната рејтинг агенција „Стандард енд пурс“ го намали кредитниот рејтинг на Кипар ББ плус на ББ и ја стави под мониторинг оценката за земјата...