19.01.2018 - 17:20
Доаѓа време државата да почне да размислува за Закон за личен банкрот, сметаат дел од економските експерти, откако Народна банка на Македонија објави...
17.01.2018 - 17:34
Еден ипол милион евра фиктивен долг на општина Велес кон јавното комунално претпријатие „Дервен“ креирала претходната локална самоуправа предводена...
17.01.2018 - 17:28
Задолжувањето на државата е оправдано само ако поголем дел од парите се трошат за капитални инвестиции. Стопанствениците од  Стопанската комора...
17.01.2018 - 17:26
Повисоки плати и подобри услови за работа, без притисок и закани,поголеми бенефиции преку колективните договори -ова беа барањата на Синдикатот за...
17.01.2018 - 13:09
До крајот  на месецов се очекува да заврши откупот на тутунот од минатата година. Според државниот инспекторат за земјоделство во земјава...
16.01.2018 - 17:29
За две години гасот треба да стигне до првите потрошувачи преку националниот гасоводен систем што го гради државата. Годинава ќе бидат изградени 80...
16.01.2018 - 17:13
Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија и синдикатот за образование, наука и култура утре дефинитивно ќе излезат на протест. Одлуката на...
16.01.2018 - 15:13
За две години гасот треба да стигне до првите потрошувачи преку националниот гасоводен систем што го гради државата. Годинава ќе бидат изградени 80...